Home PageVeelgestelde vragen

Veelgestelde Vragen

Wat zijn Melts

Melts; een nieuwe rage die overgewaaid is vanuit de US en UK. Het zijn kleine geurblokjes, samengesteld van wax, parfumolie en kleurstof, om te smelten / geuren in een oliebrander.
We raden aan de melts maximaal 2 x te gebruiken, wij branden ze het liefst 4 uur. Dit afhankelijk van de oliebrander en de hoogte van het theelichtje dat eronder brandt.
Als ze sterk ruiken, dat kan met sommige geuren eerder zijn dan met andere, dan kunt u ze gerust even uitblazen en later opnieuw aansteken.
Met deze melts hoeft u geen water toe te voegen, de was blijft in de brander zonder op te gaan, geen geklieder met druppels olie en water!

Wilt u de was verwijderen dan doet u dit heel gemakkelijk door even de oude was te verwarmen en dan met een huishoudpapiertje de brander schoon te vegen. Zo is de brander weer snel klaar voor gebruik.

U zult snel merken dat de geuren heerlijk door uw huis verspreid worden en u urenlang geniet van de hoogwaardige parfumolie in de was.

Mocht u nog meer informatie willen over onze Melts, stel deze gerust, ons deskundig team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden!
Zie hiervoor de Contact pagina.

Veel kijk en winkelplezier toegewenst van het Meltscenz Team!

Wat is het verschil tussen Mild, Strong en Heavy?

De aanduidingen Mild, Strong en Heavy staan voor de geursterkte. Mild is licht van geur, Strong is sterker en Heavy is met de meeste parfumolie. Elke geursterkte is afhankelijk van de oliebrander die u gebruikt om de geur te verspreiden. Een kleine brander is vaak geschikt voor een milde geur, maar als u van sterke geurverspreiding houdt, zal een strong of heavy blokje beter bij u passen dan een mild. Heavy is vaak te vergelijken met soortgelijke producten die u via internet kunt kopen, maar deze zijn vaak te indringend aanwezig. Daarom hebben wij besloten de varianten Mild en Strong te maken. Wilt u meer informatie hierover, kunt u altijd even contact met ons opnemen.

Hoe gebruik ik Melts

Nadat u uw oliebrander op een goed oppervlak heeft neergezet, kunt u het geurblokje op de brander leggen, een waxinelichtje aansteken en in de oliebrander plaatsen. Na enkele minuten zal het geurblokje smelten en nadat het blokje helemaal gesmolten is, begint de geurolie vrij te komen. De ene geurolie zal sneller geur afgeven dan een andere olie. Ook de hoogte en materiaal van de brander is van invloed op het vrijkomen en mate van geur.

Als de was geen geur meer afgeeft, dan is het blokje ‘op’. De was kunt u het beste verwijderen door weer even te verwarmen en met een tissue te verwijderen in de afvalbak. De meeste geurbranders kunnen afgewassen worden of in de vaatwasser geplaatst worden. De mozaïek branders zijn hiervoor NIET geschikt! Wij raden daarom met de hand afwassen van de branders aan.

Zijn Melts veilig?

De Melts zijn volkomen veilig, we nemen geen enkel risico met uw en onze veiligheid!

Hou wel rekening met het volgende:

 • Plaats altijd een totaal van 1 hele Melt in een brander.
 • Plaats de brander vrij en op een vlakke ondergrond
 • Verplaats de brander met hete vloeibare was niet
 • Gebruik alleen een oliebranders voor het smelten van je Melts
 • Laat brandende kaarsen nooit onbeheerd achter
 • Gebruik alleen theelichtjes die geschikt zijn voor keramiek branders, kleine branders kunnen vaak alleen 4 uurs waxinlichtjes aan.
 • Doe nooit water bij de vloeibare Melts!
 • Melts zijn niet geschikt voor consumptie of de huid

Wie bezorgd mijn bestelling?

Al onze bestellingen worden bij u thuis bezorgd door PostNL.

Dit geld voor beide Brievenbus post en pakketpost.

In geval van Pakketpost zullen wij u ook een tracking code toesturen zodat u het pakket kun volgen.

Mocht u nog overige vragen over verzendingen hebben dan verzoeken wij u contact op te nemen via deze link.

Hoe kan ik betalen?

U kunt een keuze maken uit de volgende mogelijkheden:

iDEAL (welbekende manier van betalen rechtstreeks vanuit elke Nederlandse bank)

 • Voordelen:
  U betaald direct bij uw eigen vertrouwde bank met uw eigen bankrekening!
  Betaling word direct verwerkt, wij kunnen uw bestelling direct in behandeling nemen!

Overboeking

 • Voordelen:
  U heeft alles onder controle, u maakt zelf het geld over op uw eigen vertrouwde wijze.
 • Nadelen:
  Uw bestelling wordt in behandeling genomen op het moment dat wij de betaling hebben ontvangen. Hierdoor kan het een aantal dagen in beslag nemen voor uw bestelling wordt verzonden.
  U dient zelf zorg te dragen voor een correcte betaling, wij hebben hier geen controle over.